Hakkari nöbetçi eczane ilçelerde hastaların geç saatlerde de ilaç alabilmesi adına hizmet vermektedir. Hakkari ilinin toplam nüfusu 286.470 bindir. Nüfusun ilçelere göre dağılımları göz önünde bulundurularak her ilçede Hakkâri nöbetçi eczane yer almaktadır. İlde sağlık çalışmalarına önem verilmektedir. Hastane ve sağlık merkezlerinin sayısı 6’dır. Hem eczaneler hem de sağlık merkezlerinin acil kısımları sabaha kadar hizmet verir.
Hakkari nöbetçi eczane nerede diyenler isimleri listemizde mevcuttur. Sayfamızda Hakkari ili seçildikten sonra istediğiniz ilçede yer alan nöbetçi eczaneyi kolayca bulabilirisiniz. Eczane isimleri ve adresleri son derece düzenli bir şekilde yazılmıştır. Bunun yanı sıra herkesin kolayca anlayabileceği bir ara yüze sahip olan sayfamız ile istediğiniz vakitte en güzel listeye ulaşabilirsiniz. Sadece hafta içinde değil aynı zamanda hafta sonunda da dilediğiniz vakitte ilaç sıkıntısını ortadan kaldırabilirsiniz.
Hakkari nöbetçi eczane nerede sorusunu merak edenler için sayfada yer alan isimler sorularına cevap bulacaktır. Liste halinde olan isimlerin yanlarında adresleri yer alır. Hangi bölgede ve mahallede oldukları ile ilgili detaylı bir şekilde açıklamalar bulunur. Bu sayede her gün hangi eczane nöbetçi ise çok kolay şekilde gidip ilaçlarınızı temin edebilirsiniz. Listemizde pazar günleri tüm gün hangi eczanelerin açık olduğu da yer alır. Bu sayede hafta sonları da dilediğiniz yerden ilaçları satın alabilirsiniz.
Hakkari en yakın nöbetçi eczane nerede sorgulaması yapanlar sayfamızın kolayca anlaşılabilir tasarımı ile işlerini daha kolay bir şekilde halledebilir. Sizler de ilaç almak için hangi eczanenin açık olduğunu merak ettiğinizde sayfamızdaki açık adresli listemiz sayesinde istediğiniz bilgiyi elde edebilirsiniz. Üstelik listede telefon bilgileri de güncellenmektedir. Eczanelere danışmak istediğiniz konularda telefon numarası ile de kolayca ulaşabilmeniz mümkündür.
Hakkari nöbetçi eczane çalışma saatleri akşam ile ertesi gün sabah arasındadır. Eczanelerin mesai saati bittikten sonra nöbetçi eczaneler devreye girer. Halkın ilaçlarını aksatmadan temin edebilmeleri için sabah akadar çalışır. Nöbetçi eczaneler sabah 9:00’a kadar açıktır. Nöbetçi eczaneler ilin her tarafına dağılarak halkın kolay bir şekilde ulaşabilmeleri adına hizmet etmektedir.
Eczaneler bayramlarda çalışmaz. Kamu kurumlarında olduğu gibi eczacılar için de resmi tatildir. Sadece Kurban ve Ramazan Bayramlarında değil, diğer tüm resmi tatillerde de kapalıdır. Bu uygulama Türkiye’nin tüm eczanelerinde geçerlidir. Bayram tatilinde açık olan yerler sadece nöbetçi eczanelerdir. Nöbetçi eczanelerin listesi takip edilerek hastalar bayramlarda da ilaçlarını alabilir. Kurban ve Ramazan Bayramından önce arife günü vardır. Arife günü yarım gün çalıştıktan sonra kapanır. Kapanışın ardından hastalar diğer nöbetçi eczanelere gidebilir.
Eczanelerin çalışma saatleri 10 saattir. Sabah 09:00’da açılan eczaneler akşam 19:00 gibi kapanır. Eczacılar mesai saatleri içinde eczane içinde bulunmalıdır. Müşterilere 10 saat hizmet verdikten sonra mesailerinin bitimi ile eczaneleri de kapatırlar. Akademisyen olarak çalışan eczacılar için çalışma saati daha farklıdır. Üniversitelerde eğitim veren eczacılar için çalışma saati sadece ders verdikleri saat ile sınırlıdır. Dersleri biten eczacılar kurumda bulunmak zorunda değildir.
Eczacılar cumartesi günü tatil yapmaz. Birçok özel sektörde olduğu gibi eczanelerde de çalışma günleri haftanın 6 günü olarak belirlenmiştir. Eczacılar için tatil günü sadece pazar günleridir. Onun haricinde haftanın 6 günü 10’ar saat mesai yaparlar. Nöbetçi eczaneler ise cumartesi günü gündüz kapalıdır. Fakat gece açıktır. Mesaiye hafta içinde olduğu gibi cumartesi günleri de akşam 19:00 ile başlarlar.
Eczacılar çalıştıkları şirkete ya da alana göre farklı görev ve sorumluluklara sahiptir. Özel şirketlerde çalışan eczacılar daha çok ilaçlarının satışı ve pazarlanması aşamasında görev alır. İlaç firmasında çalışanların görevlerinden bir diğeri de insanlar arasında iyi ilişkiler kurmaktır. Satış konusunda yetenekli olduğuna inanan eczacılar kendi yerlerini açmanın yanında ilaç firmalarında da çalışabilir.
Eczacıların diğer çalışma alanı ise hastanelerdir. Hastanelerde ilaçların incelenmesi aşamasında da çalışabilir. Bunun yanı sıra başka alanlarda uzmanlaşmak isteyenler üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisans ya da doktora yapabilir. Eczanelerin görevlerinden diğerleri ise şöyledir:
Tıbbı görevler kadar çalışanlara karşı da görevleri bulunur. Eczanelerde çalışanların haklarını gözetmek ve personellerin maaşlarının zamanında ödenmesi de sorumluluklar içinde yer alır. Bunun yanı sıra eczane içinde gelir ve giderlerin düzenlenmesi ve aylık olarak kazancın belirlenmesi işlerini de yaparlar. Ödemelerin zamanında yapılması eczanenin de sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereklidir. Eczacılık mesleği birden fazla görev ve sorumlulukların yer aldığı bir alandır. Finans, analitik, biyoloji, vb. gibi birçok bilim dalının aynı anda kullanıldığı alanlar arasında yer alır. Tüm bunları yaparken sabırlı ve adaletçi düşünce yapısı içinde çalışırlar.
Hakkari nöbetçi eczane ilin tüm ilçelerinde hizmet verir. Hakkari’nin ilçeleri şunlardır:
Bölgede hem askeri personelin hem de sivil vatandaşın sağlıkları için çalışan eczacılar, nöbetçi eczaneler ile birlikte 7/24 hizmet vermektedir.