Gümüşhane ilinin nüfusu 141,702’dir. Nüfusun toplamda %75’i şehrin merkezinde yer alır. Gümüşhane nöbetçi eczane şehrin merkezinde ve ilçelerinde vardır. Aynı zamanda Gümüşhane ili sağlık açısından da yeteri kadar hizmet vermektedir. İlde toplamda 6 tane devlet hastanesi yer alır. Devlet hastaneleri de en kaliteli şekilde Gümüşhane nöbetçi eczane gibi hizmetlerini sunmaktadır.
Gümüşhane nöbetçi eczane nerede soruna yanıt bulmak isteyenler için sayfamızda ilde yer alan bütün nöbetçi eczanelerin listesine yer verdik. Listenin yanında nöbetçi eczanelerin isimleri dışında aynı zamanda açık adresleri ve iletişim numaraları da vardır. Bu numaralar ile önceden nöbetçi eczane ile iletişime geçip ilaçlarınızı sipariş edebilirsiniz.
Gümüşhane nöbetçi eczane nerede diyenler sitemiz üzerinde güncel olan nöbetçi eczane listesine kolay şekilde ulaşabilirler. Nöbetçi eczanelerin hangi saatler aralığında açık olduğu ve hangi güzergahta yer aldıkları ayrıntılı bir şekilde yazmaktadır. İkamet ettiğiniz yere en yakın olan nöbetçi eczaneleri rahatlıkla bulabilirsiniz.
Gümüşhane en yakın nöbetçi eczane listesi üzerinden oturduğunuz yere yakın olan tüm nöbetçi eczanelerin adreslerine sitemizden ulaşmanız mümkündür. Nöbetçi eczanelerin hangi mahallede ve sokakta yer aldıkları detaylı bir şekilde en güncel nöbetçi eczaneler listesinde bulabilirsiniz. Her gün faaliyet gösteren nöbetçi eczaneleri isimleri değiştiği için sayfamız üzerinden de listeyi her gün yenilemekteyiz.
Gümüşhane nöbetçi eczane çalışma saatleri mesaisi biten eczanelerin kapanış saatlerinden sonra başlamaktadır. Gümüşhane ilinde yer alan tüm eczaneler sabah 09:00’da faaliyete başlayıp akşam 17:30’da hizmet vermeyi bırakırlar. Kapanış saatinden itibaren nöbetçi eczaneler görevlerinin başında olur ve gece de dahil olmak üzere ertesi sabah saat 09:00’a kadar hizmet vermeye devam ederler.
Eczaneler Arefe günü 13:00’da sadece çalışırlar. Kurban ve Ramazan Bayramlarında eczaneler kapalı olur. Nöbetçi eczaneler ise dini bayramlarda hem gündüz hem de gece hastaların mağdur olmaması için tüm gün çalışırlar. 1 Ocak, 1 Mayıs, 29 Ekim, 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi milli bayramlarda da eczaneler çalışmazken, nöbetçi eczaneler her zaman görevlerinin başında olur.
Her ilde eczanelerin çalışma saatleri farklılık göstermektedir. Ayrıca pandemi döneminde eczanelerin çalışma saatlerinde de farklılıklar meydana gelmiştir. Yeni düzenlenen karara göre, eczaneler saat 09:00 ile 19:00 arasında çalışmaya başlayacaktır. 19:00’dan sonra ise nöbetçi eczaneler devreye girecektir. Hastalar geceleri de istedikleri vakitlerde oturdukları mahalleye en yakın olan nöbetçi eczaneden ilaçlarını temin edebilecektir.
Eczaneler cumartesi günleri çalışmaktadır. Saat sabah 09:00’da çalışmaya başlayıp akşam 19:00’da işlerini sonlandırırlar. Pazar günleri eczaneler çalışmaz. Nöbetçi eczaneler ise hem cumartesi hem de pazar günleri çalışmaya devam eder. Cumartesi günleri saat 19:00’da itibaren başlayıp, ertesi sabah 09:00’a kadar çalışmaya devam ederler. Pazar günleri de 09:00’da mesailerine başlayarak ertesi sabah saat 09:00’a kadar çalışırlar. Böylece hafta sonu da hastalar mağdur durumuna düşmemiş olurlar.
Aşağıda eczanelerin yapmakla yükümlü oldukları görevler tek tek açıklanmaktadır:
Eczacı olmak isteyenler üniversitelerin 5 yıllık Eczacılık Fakültesinden mezun olmalıdır. Mezun olduktan sonra adayların eczacı olabilmeleri için de 6 aylık zorunlu stajların yapılması gerekir. Zorunlu stajlarını isteyenler hastanede isteyenler hastane kliniklerinde isteyenler de eczanelerde yapabilir.
Baş eczacı olmak için de UES sınavına girmekte yarar vardır. Bu sınavda olumlu sonuçlar elde edenler 3 yıllık eğitim görmeye hak kazanırlar. Eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olacak şekilde verilmektedir. 3 yılın sonunda baş eczacı olarak eczane depolarında çalışabilirsiniz. Baş eczacılar aynı zamanda yanlarında çalışanların mesai saatlerini ve izin günlerini de belirlemekle yükümlüdür.
Zorunlu stajını yapanlar eczane açmak için herhangi bir engelin bulunmadığını gösteren belgeyi getirdikleri zaman rahatlıkla eczanelerini açıp eczane sahibi olabilirler.
Gümüşhane ilinin hem merkez bölgesinde hem de tüm ilçelerinde Gümüşhane nöbetçi eczane bulunmaktadır. Aşağıda Gümüşhane ilinde yer alan tüm ilçeler verilmektedir:
Olmak üzere merkez de dahil toplamda 6 ilçesi vardır. Bu ilçelerin hepsinde nöbetçi eczanelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sitemiz üzerinde ilçelerinin hangi mahallerinde, semtlerinde, caddelerinde nöbetçi eczaneler olduğu detaylı bir şekilde yazmaktadır.