Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Eskişehir Nöbetçi Eczane Listesi

22 Ocak 2025 Eskişehir Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 10
İl Görüntülenme : 186566
Liste Güncelleme Tarihi : 22 Ocak 2025
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Eskişehir İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Eskişehir Nöbetçi Eczane

Eskişehir’in nüfusu 888,828’dir. Eskişehir nöbetçi eczane şehrin tüm ilçelerinde yer alır. Eskişehir’de hastaneler de halka en kaliteli şekilde hizmet vermektedir. Eskişehir’de toplamda 4 tane devlet hastanesi ve 2 tane özel hastane yer alır. Bu hastanelerde toplamda 2882 tane yatak bulunur. Bunun yanında 27 tane sağlık kuruluşları aktif bir şekilde çalışmaktadır. Eskişehir nöbetçi eczane hem kent merkezinde hem de ilçelerinde hafta içi ve hafta sonu da hizmet vermektedir.

Eskişehir Nöbetçi Eczane Nerede?

Eskişehir nöbetçi eczane nerede sorusu için web sayfası hazırlanmıştır. Sayfamızda nöbetçi eczanelerin hangi mahallede, sokakta ve caddede yer aldıkları tek tek açıklanmaktadır. Aynı zamanda nöbetçi eczanelerin iletişim numaraları da bulunmaktadır. Eskişehir nöbetçi eczaneler hafta sonu iki gün de hizmet vermeye devam etmektedir.

Eskişehir Nöbetçi Eczane Sorgulama

Eskişehir nöbetçi eczane nerede sorusuna yanıt bulmak için sayfamızda her gün güncellenen nöbetçi eczanelerin listesine yer vermekteyiz. Nöbetçi eczaneler her gün değiştiği için otomatik olarak listemiz de yenilenmektedir. Nöbetçi eczanelerin isimlerinin yanında açık adresleri ve iletişim numaraları da verilmektedir. İletişim numaraları üzerinden önceden alacağınız ilaçları sipariş verebilirsiniz.

Eskişehir En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Eskişehir en yakın nöbetçi eczane bulmak için öncelikte oturduğunuz yeri sitemiz üzerinde belirtmeniz gerekir. Sayfamızda yer alan güncel nöbetçi eczanelerin açık adresleri sayesinde size en yakın olan nöbetçi eczaneleri bulabilmeniz mümkündür. Nöbetçi eczaneler hafta sonu hem cumartesi hem de pazar günleri aktif bir şekilde hizmet verirler. Sayfamız üzerinden en yakın nöbetçi eczaneyi kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Eskişehir Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eskişehir nöbetçi eczane çalışma saatleri mesaisi olan eczanelerin çalışmalarını tamamladıktan sonra başlamaktadır. Hafta içi Eskişehir ilinde eczaneler 09:00 ile 18:00 saatleri arasında çalışmaya başlar. Bu saatlerden sonra nöbetçi eczaneler devreye girer ve sabaha kadar gece de dahil olmak üzere insanlara hizmet verirler. Böylece hastalar gece vakitlerinde de ilaçlarını kolaylıkla temin edebilecektir.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Eczaneler bayramda açık değildir. Kurban ve Ramazan Bayramlarının Arefe gününde eczaneler öğleye kadar faaliyet gösterir. Nöbetçi eczaneler ise hem dini hem de resmi bayramlarda aktif bir şekilde çalışırlar. Nöbetçi eczaneler aynı zamanda 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz gibi milli bayramlarda da çalışmalarına devam ederler. Bu sayede hastalar kapalı olan eczanelerin yerine kendilerine en yakın olan nöbetçi eczanelere giderek istedikleri ilaçları alabilecektir.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczanelerin çalışma saatleri pandemi döneminden sonra değişmektedir. Bu dönemde yeni belirlenen eczane saatleri saat 09:00 ile 18:00 arasında gerçekleşir. Eczanelerin çalışma saatleri bittiği zaman devreye nöbetçi eczaneler girer. Nöbetçi eczaneler hafta içi her gün saat 18:00’dan sonra hizmet vermeye başlamaktadır. Gece de dahil olmak üzere nöbetçi eczaneler ertesi sabah saat 09:00’a kadar faaliyetlerine devam eder.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler sadece cumartesi günleri çalışır. Cumartesi günleri eczaneler saat 10:00’da çalışmaya başlar ve saat 17:00’da çalışmalarını durdururlar. Nöbetçi eczaneler ise cumartesi günleri saat 17:00’dan sonra çalışmaya başlamaktadır. Nöbetçi eczaneler pazar günleri de hizmet vermeye devam ederler. Pazar günleri sabah 09:00 ile ertesi gün sabah 09:00’a kadar aktif bir şekilde hastalara ilaçları satarlar. Hastalar da hafta sonu her iki günde de ilaçlarını hemen temin edebilecektir.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda nöbetçi eczanelerin yapmakla sorumlu oldukları görevler yer alır:

  • Eczacılar doktorların yazdığı reçetedeki ilaçların kullanma şartını ve saklanma koşullarını hastalara anlatmakla sorumludur.
  • Aynı zamanda eczacılar hastaların aldıkları ilaçları önerdikleri şekilde kullanıp kullanmadıklarını da denetler.
  • Reçetesiz bir şekilde ilaç almak isteyen hastaların ilk olarak ne gibi rahatsızlıklar içinde olduğunu anlamaya çalışır. Daha sonra en uygun ilacı vererek iyileşmelerine yardımcı olur. Hekimin bakması gereken rahatsızlıklar için de doktorlara hastaları yönlendirirler.
  • Doktorların yazdığı reçetedeki ilaçların yan etkilerinin neler olabileceğini hastalara ayrıntılı bir şekilde anlatırlar.
  • Hekimlerin yazdığı ilaçların hastalara ciddi derecede yan etkiler yaratacağını anlaması durumunda eczacılar hastaların doktorlar ile yeniden görüşmesi için yardımcı olurlar.
  • Tıbbi ürünlerin ve ilaçların tümü hakkında detaylı bilgileri hastalara ve hastanede çalışanlara aktarırlar. Hastane eczanelerine ve hastane kliniklerine danışmanlık yaparlar.
  • İlaçların tanıtımını da en kaliteli şekilde yaparlar.
  • Eczanede yer alan raflara düzenli şekilde ilaçların, tıbbi cihazların ve tıbbi ürünlerin yerleştirilmesinde görev alırlar.
  • Eczacılar depoda ya da raflarda ilaçların eksik ya da bitmiş olması durumunda hemen yeni ilaçların alınmasını sağlar.
  • İlaçları kendi içlerinde gruplandırarak kolayca satılmasına yardımcı olurlar.
  • Kırımızı ve yeşil reçetede yer alan ilaçların sınıflandırılmasını sağlar.
  • Eczanede bütün ilaçların raporunu hazırlar ve reçetelerin hepsinin kaydını bilgisayara geçirirler.
  • Eczanede bitmiş ya da eksik kalan tüm ilaçların ve tıbbi cihazların temin edilmesini sağlar.
  • Tansiyon ölçümlerinde de görev alırlar. Yüksek ya da düşük tansiyonu olanlara uygun ilaçları verirler.
  • Verem, kanser veya kemoterapi gibi zorlu süreçlerin içinde olanların ilaçlarını önceden hazırlarlar.
  • Eczacılar mezun olduktan ve 6 aylık zorunlu stajlarını yaptıktan sonra hastanelerde, eczanelerde, ilaç endüstrisinde, kozmetik endüstrisinde, eczane depolarında, Sağlık Bakanlığı kapsamında çalışan kurumlarda ve akademik hayatlarında araştırma görevlisi olarak çalışabilirler.
  • Eczacılar ve hastalar arasındaki iletişimin doğru ve güçlü olması gerekir. Özellikle eczacılar hastaların özel hayatları konusunda ya da kişisel bilgileri ile ilgili detayları kimse ile paylaşmamalıdır.
  • Eczacılar her zaman tüm hastaları ile eşit seviyede ilgilenir ve bütün hastaların dertlerine derman olurlar.
  • İlaçların depoda ya da eczane raflarında güvenilir ve doğru koşullarda saklanmasına yardımcı olur.
  • Reçetesiz olarak alınacak ilaçların detaylarını araştırırlar. Bu ilaçların hastalara ne gibi yan etkiler ortaya çıkaracağı ile ilgili bilgiler edinirler.

Eczacılar eczane, endüstri, resmi kurumlar, mesleki kuruluşlar ve hastanelerde aktif bir şekilde görev alırlar. Bununla birlikte adli tıp kurumları, adli tıp enstitüleri ve adli eczacılık alanlarında da eczacılık görevlerini yerine getirirler.

Eczacılık Fakültelerinden 5 yıl boyunca hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alındıktan sonra eczacı olunabilir. Bununla birlikte son yarıyıl döneminde bitirme projesi ve staj zorunluluğu da vardır. 6 ay boyunca eczacı adayları staj yapmak zorundadır. Stajlarını adaylar eczane, hastane ilaç endüstrisi, ecza deposu gibi alanlarda yapabilmektedir.

Baş eczacı olmak isteyenler ise UES’ye girmelidir. Bu sınavın başarılı şekilde geçilmesinden sonra 3 yıllık eğitimler başlar. Eğitimlerde teorik bilgilerin yanında pratiklik kazanmak adına uygulamalı eğitimler de verilmektedir.

Eskişehir Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Eskişehir nöbetçi eczane hem merkezinde hem de ilçelerinde yer alır. Aşağıda Eskişehir’in ilçeleri tek tek listelenmektedir:

  • Alpu
  • Seyitgazi
  • Sivrihisar
  • Çifteler
  • Beylikova
  • Günyüzü
  • Mahmudiye
  • Mihalıççık
  • Odunpazarı
  • Han
  • İnönü
  • Mihalgazi
  • Sarıcakaya
  • Tepebaşı

Olmak üzere toplamda 14 tane ilçesi yer alır. Bu ilçelerinin hepsinde nöbetçi eczaneler halka hizmet vermektedir. Pazar ve cumartesi günleri ilçelerinde ve merkezinde yer alan tüm nöbetçi eczaneler hem gündüz hem de gece açık olurlar.