Erzincan nöbetçi eczane hafta sonları ve hafta içleri akşamdan sabah saatlerine kadar hizmet verir. Bölgede yer alan halk ihtiyaç duydukları zaman nöbetçi eczanelerden ilaçlarını temin edebilir. Erzincan nöbetçi eczane bayram tatillerinde de açıktır.Erzincan nüfusu toplamda 236.034 bindir. Bölgede yer alan ilçe sayısı ise 9’dur. İlçelerde sağlık alanında hizmet veren kuruluşların sayısı 10’dur.
Erzincan nöbetçi eczane nerede sorusuna karşılık bulmak için sitemizde yer alan liste yeterli olacaktır. Eczane arayanlar bulundukları bölgeyi seçerek eczane isimlerini liste halinde kolay bir şekilde görebilir. Nöbetçi eczanelerin adresleri ve telefon numaraları da sayfamızda yer almaktadır. Ne zaman hastalanırsanız hastalanın listemizdeki eczaneler ile dilediğiniz vakit ilaçlarınızı alarak tedavinize düzenli bir şekilde devam edebilirsiniz.
Erzincan nöbetçi eczane nerede diye sorgulama yapanlar kısa sürede açık olan eczanelerin listesine ulaşabilir. Kendinize yakın semte göre açık olan yere giderek sağlığınıza gereken önemi göstermiş olursunuz. Listemiz oldukça açık ve anlaşılır bir formattadır. Her eczanenin altında adresi yer alır. Bunun yanı sıra eczaneye doğrudan ulaşmak isteyenler için telefon numaralarının bilgisi de yer alır. Bilgilerin tamamı en güncel halindedir. Doğru bilgi ile dilediğiniz eczaneye giderek yerlerini kolay bir şekilde bulabilirsiniz.
Erzincan en yakın nöbetçi eczane nerede sorgulamasında listemiz yeteri kadar bilgiye sahiptir. Eczacılar her gün değişim halinde nöbet tutarlar. Bu yüzden baktığınız nöbetçi eczane listesinin sürekli güncel olması gerekir. Vatandaşlara doğru ve kaliteli hizmet vermek amacı ile sayfamızda yer alan bilgileri her gün güncellemekteyiz. Sizler de bu güncel bilgiler doğrultusunda o gün hangi eczaneler açıksa kendinize en yakın olanı seçerek ilaçlarınızı alabilirsiniz.
Erzincan nöbetçi eczane çalışma saatleri akşam 19:00 itibari ile başlayıp sabaha kadar devam eder. Acil durumlarda ilaç alımını kolaylaştırır. Listemizde yer alan adreslerden ve telefonlardan eczanelere ulaşarak yol tarifi de alabilirsiniz. Gece istediğiniz vakitte eczaneye giderek sağlığınıza kavuşmuş olursunuz. Nöbetçi eczaneler sabah kapanır. Diğer eczaneler mesaiye başlar ve nöbetçi eczanelerin de mesaisi son bulur. Dönüşümlü çalışma şekli ile hastalar mağdur olmaz.
Eczaneler bayramlarda açık olmaz. Bayram tatilinin girmesi ile birlikte eczaneler de tatil olur. Kamu kuruluşlarında olduğu gibi eczacılar da Arefe günü sadece yarım gün olarak çalışır. Bu şekilde müşteriler ihtiyaç duydukları ilaçları kolayca o gün temin edebilir. Bunun yanı sıra arife gününün yarısından sonra nöbetçi eczacılar görevlerine devam eder. Hastalar acil olan ilaçlarını gidip bayramdan önce de alabilir. Hem Ramazan hem de Kurban Bayramı tatilinin bitmesinin ardından eczacılar normal şekilde mesailerine devam eder.
Eczane çalışma saatleri sabah 09:00’ da başlar. Bu saat bazı eczanelerde yarım saat daha erken de başlayabilir. Sabah saatlerinden itibaren başlayan mesai akşam 18:30’da ya da 19:00’da son bulur. Vatandaşlar gün içinde istedikleri vakitte eczaneye gidebilir. Mesai saatleri içinde eczanede en az bir çalışanın olması zorunludur.
Cumartesi günleri eczacılar çalışır. Hafta içinde olduğu gibi aynı mesai saati ile devam ederler. Cumartesi günü bayram tatiline denk geldiyse o gün tatil olur. Tatil olan eczanenin yerine nöbetçi eczane hizmet eder.
Eczacılar mezun olduktan sonra çok farklı departmanlarda görev alır. Sahada aktif olarak çalışan eczacılar genellikle ilaç firmalarında görevlendirilir. Burada yaptıkları iş hastanelere ya da sağlık kuruluşlarına ürünleri tanıtmaktır. Özellikle satış alanına ilgi duyan ve bu konuda yeteneği olanlar ilaç firmalarında tanıtım görevi ile sorumludur. Hastanelerde görev alan eczacılar ilaçların içerikleri ile ilgili araştırmalar yapıp bilgi de sağlayabilir.
Bunun yanı sıra mezun olan eczacılar kendilerine eczane açabilir ya da eczacının yanında çalışabilir. Eczane içinde çalışanlar ilaçların içerikleri hakkında çok detaylı bilgiye sahip olmalıdır. Hastalar ilaç almaya geldiklerinde hangi maddenin zarar vereceği, hangi maddenin yan etki oluşturacağı ile ilgili öngörüler de yaparlar. Eczacılar aynı zamanda ilaçların düzenlenmesinden de sorumludur. Düzenli olarak ilaçlar gelir. Bu ilaçların listesini tutarlar ve gelen ile giden ilaçların isimlerini listeye kaydederler. Hangi ilacın kaç adet geldiği ve kaç adet satıldığı ile ilgili bilgiler de listeye eklenir.
Bunun yanı sıra raf düzeni de oldukça önemlidir. Özellikle müşteriler için görsel olarak rahatsızlık vermemek amacı ile raflar özenli olarak düzenlenmelidir. Eczacıların ilaçların yerini kolayca bulabilmeleri için bir düzen oluşturulması ve bu düzene herkesin uyması gerekir. Eczacılar halkın sağlığına destek olmak amacı ile çalışırlar. Eczaneye tansiyon ölçtürmek için gelen hastalara da yardım ederler. Gerektiği durumlarda müdahale ederler ve hatta acil olan durumlarda hastaların hastaneye gitmesine yardımcı olur. Ölçüm yaparken doğru şekilde yapılması hastanın tedavisinde oldukça önemli bir faktörüdür. Yanlış ölçüm yapıldığında tansiyonda aniden düşme ya da yeniden yükselme durumları görülebilir.
Eczacılar aynı zamanda aşı da satar. Doktorların gerekli gördükleri durumlarda reçetelere yazılan aşılar eczaneden temin edilir. Bu aşıların soğuk yerde saklanması ve saklama koşullarına uygun şekilde muhafaza edilmesi de eczanelerin görevlerindendir. Sağlığı gözeten eczacılar temizlik konusunda da hijyenik olmalıdır. Eczanede çalışan her bir personelin kişisel temizliğine önem verip verilmediği de kontrol edilmelidir. Artan salgın vaka sayılarından dolayı normalde önem verilen durumlara çok daha fazla önem verilmelidir. Eczanede aynı anda kaç tane müşterinin yer alacağı da kontrol altında tutulmalıdır.
Reçetesiz satılan ilaçların denetimi eczacılar tarafından sağlanır. Vatandaşlara her istediği ilaç verilmemelidir. Bu ilaçların hangi yaş grubuna ait olduğu, hangi hastalıklarda ne gibi yan etkiler yapacağı ile ilgili gerekli uyarılar hastalara yapılır. Eczacılar gerekli gördükleri takdirde reçetesiz sayılan ilaçları bile hastalara vermeyebilir. Burada bilgi ve tecrübeleri ile hastaya uygunluk durumunu değerlendirirler. Görevlerinden bir diğeri ise, müşterilerin kişisel verilerini gizli tutmaktır. İsim, soyisim, T.C. kimlik numarası gibi şahsi bilgiler başkaları ile paylaşılmaz. Bunun yanı sıra hasta mahremiyeti vardır. Her bir hasta kendi hastalığının başkası tarafından duyulmasını istemeyebilir. Bu durumlarda hastalıkların eczacı ve hasta arasında sır olarak kalması gerekir.
Bunun yanı sıra hastalar ilaç alırken telefon numarası da belirtir. Eczacılar kendi menfaatleri için bu numaraları hiçbir şekilde kullanmamalıdır. Her daim hastaların yanında yer alarak onlara gereken saygı ve özeni göstermek de eczacıların görevidir.
Erzincan nöbetçi eczane hizmet ederken geceleri vatandaşların mağdur olmamasına imkan verir. Erzincan ilinde tüm ilçelerde yer alan eczaneler halkın kesintisiz hizmet almasına yardımcı olur. Erzincan’daki ilçeler şöyledir:
Listemizde bulunduğunuz ilçede yer alan nöbetçi eczaneleri seçerek ilaçlarınızı temin edebilirsiniz. Her ilçede yer alan nöbetçi eczanelerin isimleri de her gün yenilenmektedir. Tüm bilgilere sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.