Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Çorum Nöbetçi Eczane Listesi

21 Kasım 2024 Çorum Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 16
İl Görüntülenme : 180772
Liste Güncelleme Tarihi : 21 Kasım 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Çorum İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Çorum Nöbetçi Eczane

Çorum ilinin nüfusu 530, 126’dır. Toplamda 14 ilçesi, 16 belediyesi, 126 mahallesi ve 759 köy vardır. Bütün köylerde, ilçelerde, mahallelerde Çorum nöbetçi eczane yer alır. Aynı zamanda Çorum’da toplamda 12 devlet hastanesi olduğu için sağlık alanında da hastalara yeteri kadar hizmet vermektedir. Çorum nöbetçi eczane güncel listesi için sitemizi takip edebilirsiniz.

Çorum Nöbetçi Eczane Nerede?

Çorum nöbetçi eczanede nerede diyenlere sitemizi detaylı bir şekilde hazırlamaktayız. Web sayfamız üzerinde Çorum merkezinde ve ilçelerinde yer alan bütün nöbetçi eczanelerin listesi vardır. Aynı zamanda nöbetçi eczanelerin isimlerinin yanında açık adresleri ve telefon numaraları da bulunur. Telefon ile eczanelere ulaşıp talep ve sorularınızı iletebilirsiniz. İlaç siparişini de önceden telefondan verebilme imkanınız vardır.

Çorum Nöbetçi Eczane Sorgulama

Çorum nöbetçi eczane nerede sorusunun cevabını sayfamız üzerinde kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Her gün sayfamızda Çorum’ da yer alan bütün nöbetçi eczanelerin güncel listesine yer vermekteyiz. Oturduğunuz semte, mahalleye, sokağa ya da caddeye en yakın olan nöbetçi eczaneyi sayfamız ile kolay ve hızlı bir şekilde bulabilmeniz mümkündür.

Çorum En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Çorum en yakın nöbetçi eczane bilgilerine sitede yer alan eczane isimlerinin yanındaki açık adreslerden bulabilirsiniz. İkamet ettiğiniz bölgeye en yakın olan nöbetçi eczanelerin açılış ve kapanış saatleri sayfamızda yer alır. Aynı zamanda nöbetçi eczanelere ulaşım oldukça kolaydır. Özel arabanız ya da toplu taşıma ile kolaylıkla varabilirsiniz. Çorum’da yer alan bütün nöbetçi eczaneler hem hafta içi hem de hafta sonu iki gün aktif bir şekilde çalışmaktadır.

Çorum Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Çorum nöbetçi eczane çalışma saatleri mesaisi biten eczanelerden sonra başlamaktadır. Eczanelerin mesai saatleri ise sabah 08:00 ile akşam 18:00 arasındadır. 18:00’dan sonra nöbetçi eczaneler geceye kadar hastalara hizmet vermeye devam eder. Sabah 08:00’de ise görevlerini sonlandırırlar. Hastalar geceleri de ilaçlarını temin edebilme imkanına sahip olur.

Eczaneler Bayramlarda Kapalı Mı?

Bayramlarda eczaneler çalışmazlar. Arefe gününde yarım gün öğlene kadar açık olurlar. Aynı zamanda Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı dışında 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 15 Temmuz, 1 Mayıs, 1 Ocak gibi milli bayramlarda eczaneler faaliyet göstermez. Nöbetçi eczaneler ise belirlenen saatler aralığında hem dini hem de milli bayramlarda hastaları mağdur etmemek adına açık olurlar.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczanelerin çalışma saatleri Covid-19 virüsünün meydana çıkmasından sonra değişmiştir. Değişen saatler doğrultusunda eczaneler saat 08:00 ile 18:00 arasında aktif bir şekilde çalışacaklardır. Eczanelerin mesai bitimi sırasında nöbetçi eczaneler görevlerinin başlarında olur. Gece de eczanede nöbet tutarlar ve hastalara ilaç satarlar. Ertesi sabah saat 08:00’e kadar çalışıp mesailerini tamamlarlar. Nöbetçi eczanelerin bitiş zamanından sonra da diğer eczaneler göreve başlar. Bu sayede hastalar her vakit ilaçlarını temin edebilir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler sadece cumartesi günleri açıktır. Cumartesi günleri eczanelerin çalışma saatleri ise 08:00 ile 13:00’tür. Eczanelerin bitiş saatinden itibaren nöbetçi eczanelerin mesaileri ise cumartesi günü saat 13:00’dan itibaren başlar. Hem sabah hem de gece cumartesi günleri nöbetçi eczaneler faaliyet gösterir. Aynı zamanda nöbetçi eczaneler de pazar günleri de açıktır. Pazartesi sabah 08:00’e kadar gece de dahil olmak üzere nöbetçi eczaneler çalışır. Hastalar hafta sonu her iki gün de nöbetçi eczanelere kolay bir şekilde ulaşabilir.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Eczacılar hem pandemide hem de diğer dönemlerde halkın sağlıklı olması için çalışan sağlık personelleridir. Vatandaşlar hem ilaç almaya hem de ölçüm yaptırmak için eczanelere başvurur. Eczacıların da halka ve yaptıkları işe sorumlulukları bulunur. Bu sorumluluklar şunlardır:

  • İlaç almak için gelen vatandaşlara aldıkları ilaçlar hakkında açıklama yapılır. İlaçların ne zaman ve hangi aralıklar ile alınması gerektiği söylenir. Özellikle 12 saatte bir alınan ilaçların tam zamanında içilmesi tedavi sürecinde oldukça önemlidir. Tüm bunların bilgisi hastalara eczacılar tarafından verilir.
  • İlaçların bünyeden bünyeye göre yan etkileri farklıdır. Bu yan etkiler reçetede yazsa da hastaların aklına takılan sorulara cevap bulmak eczacıların görevidir. Bu yüzden ilaçların içerikleri ve yaptıkları yan etkiler ile ilgili bilgileri bilmeleri gerekir.
  • İlaç dışında ölçüm için gelen hastalara da gerekli ölçümler yapılır. Tansiyonu yüksek ya da düşük olan hastalara o anlık için müdahale de edilebilir. Ardından durumlarına göre ambulans çağırmak ve hastaneye yönlendirmek de gerekebilir. Tüm bu süreçlerin sakin bir şekilde ve kontrol altında olması eczacılar tarafından sağlanır.
  • Eczanelerde görsellik de önemlidir. Rafların görsel olarak düzenli ve temiz olması hem hastalara hem de eczane içindeki çalışanlara karşı daha iyi bir hizmet oluşturur. İlaçlar kolay ulaşılabilir yerde olmalıdır. Takviye olan vitamin, vb. gibi ilaçlar hastaların da kolay bir şekilde inceleyebileceği yerde olduğunda hem çalışan hem de müşteri açısından kolaylıklar sağlanır.
  • İlaçların bazıları oda sıcaklığında saklanırken bazıları soğuk depoda muhafaza edilir. Bu ilaçların saklanma şekilleri ile ilgili gerekli önemler alınmalı ve doğru saklama koşullarının yerine getirilmesi sağlanır.
  • Aşı olacak hastalar için gerekli koşulun sağlanıp sağlanmadığı ile ilgili inceleme yapıldıktan sonra aşı satılmalıdır. Bunun yanı sıra satılan aşının reçete ile mi yoksa reçetesiz mi satıldığı ile ilgili detaylı bilgilere de sahip olurlar.
  • Hasta gizliliği önemlidir. Eczacılar kendileri ile paylaşılan herhangi bir bilgiyi hiç kimse ile paylaşmamalıdır. Paylaştıkları takdirde hastalar yasal hakları doğrultusunda dava açma yoluna başvurabilir.
  • İlaçların sayılarını listeler halinde tutarlar. İlaç listesinin düzenlenmesi ve stokta var olmayan ilaçların talep edilmesi işlemleri de görevler arasında yer alır. İhtiyaç fazlası ya da tarihi geçen ilaçların geri iade edilmesi ile ilgili gerekli liste de eczacılar tarafından saklanır.
  • Eczanede çalışırken hijyen koşullarına da dikkat edilmelidir. Eczane içinde yer alan hasta sayısı eczacıların kontrolündedir. Özellikle pandemi döneminde maskesiz ya da sosyal mesafeye uymayan hastaları uyarırlar. Bununla birlikte eczane içinde hem yerlerde hem de raflarda gerekli temizlik işlemleri düzenli bir şekilde yapılmalıdır.
  • Reçetesiz olarak ilaç almak isteyen hastaların şikayetlerini dinledikten sonra bünyelerine ve rahatsızlıklarına göre en uygun ilacı önerirler. Aynı zamanda ilaç kutusunun üzerinde günde hangi saatler arasında ve ne kadar dozda kullanılması gerektiği ile ilgili notlar da düşer. İlaçların bünyede ne gibi yan etkiler ortaya çıkaracağını da detaylı bir şekilde hastalarına anlatır. Eczacılar her zaman hastalarına karşı ilgili ve sabırlı olmalıdır.

Çorum Nöbetçi Eczane Hangi İlçede Var?

Çorum merkez ve ilçelerinde Çorum nöbetçi eczane bulunmaktadır. Aşağıda Çorum’un tüm ilçeleri tek tek listelenmektedir:

  • Çorum merkez
  • Bayat
  • Kargı
  • Laçin
  • Oğuzlar
  • Alaca
  • Dodurga
  • Mecitözü
  • İskilip
  • Osmancık
  • Sungurlu
  • Uğurludağ
  • Ortaköy
  • Boğazkale

Olmak üzere toplamda 14 tane ilçesi yer alır. İlçelerinin hepsinde oturduğunuz yere en yakın olan nöbetçi eczaneleri bulabilirsiniz. Sitemiz üzerinden de o gün için hangi nöbetçi eczanelerin açık olduğunu takip edebilirsiniz.