Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Çankırı Nöbetçi Eczane Listesi

21 Kasım 2024 Çankırı Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 11
İl Görüntülenme : 155051
Liste Güncelleme Tarihi : 21 Kasım 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Çankırı İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Çankırı Nöbetçi Eczane

Çankırı nüfusu 216,362’dır. Çankırı nöbetçi eczane hem merkezinde hem de ilçelerinin hepsinde yer alır. Aynı zamanda Çankırı’da toplamda 11 tane devlet ve özel hastane de vardır. Çankırı nöbetçi eczane için sitemizi kolayca takip edebilirsiniz.

Çankırı Nöbetçi Eczane Nerede?

Çankırı nöbetçi eczane nerede sorusuna yanıt bulmak isteyenler sayfamızda en güncel nöbetçi eczanelerin listesini bulacaktır. Her gün nöbetçi eczanelerin farklılık göstermesinden dolayı sayfamızda da her gün Çankırı’da yer alan tüm nöbetçi eczanelerin listesini güncellemekteyiz.Çankırı nöbetçi eczaneler şehrin tüm ilçelerinde yer alır.

Çankırı Nöbetçi Eczane Sorgulama

Çankırı nöbetçi eczane nerede diyenlerin hepsi için sayfamızda her gün Çankırı’nın hem merkezinde hem de ilçelerinde yer alan bütün nöbetçi eczanelerin listesine yer vermekteyiz. Üstelik nöbetçi eczanelerin açık adresleri ve iletişim numaraları da bulunmaktadır. İletişim numaraları üzerinden telefonla önceden ilaçlarınızı kolay şekilde sipariş edebilirsiniz.

Çankırı En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Çankırı en yakın nöbetçi eczane için güncel olarak sayfamızda liste yer almaktadır. Liste üzerinde oturduğunuz yere en yakın olan nöbetçi eczanelerin telefon numaraları da bulunmaktadır. Çankırı ilinde yer alan tüm nöbetçi eczaneler hafta sonu iki gün de faaliyet gösterir. Bu sayede hastalar gece saatlerinde de istedikleri ilaçları hemen temin edebilir. Çankırı’da en yakın nöbetçi eczaneyi bulmak isteyenler her gün güncellenen listemizi takip edebilir.

Çankırı Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Çankırı’da yer alan eczanelerin çalışma saatleri 09:00 ile 19:00 arasındadır. Çankırı nöbetçi eczane çalışma saatleri ise 19:00’dan sonra başlamaktadır. Nöbetçi eczaneler verilen saatten itibaren geceleri de nöbet tutarak hastaların ilaç ihtiyaçlarını karşılarlar. Nöbetçi eczaneler sabah 09:00’da faaliyetlerini durdurur ve diğer eczaneler görevlerinin başında olurlar.

Eczaneler Bayramlarda Kapalı Mı?

Eczaneler bayramlarda kapalı olurlar. Bayramların ilk Arefe gününde ise sadece öğleye kadar açıktırlar. Nöbetçi eczaneler ise hem Kurban Bayramı hem de Ramazan Bayramı’nda hizmet vermeye devam etmektedir. Nöbetçi eczaneler aynı zamanda 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan, 15 Temmuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi resmi günlerde de faaliyet içinde olurlar. Diğer eczaneler ise milli bayramlarda çalışmazlar.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Pandemi sebebi ile eczanelerin saatleri değiştiği için her ilde de eczane saatleri 08:00 ile 19:00 olmuştur. Bu saatler arasında eczaneler aktif bir şekilde çalıştıktan sonra nöbetçi eczaneler devreye girer ve geceye kadar hastalara ilaç satarlar. Bu sayede hastalar gece saatlerinde de ilaçlarını alabilme imkanını elde eder. Nöbetçi eczaneler aynı zamanda hafta sonu her iki günde de sabaha kadar hizmet vermeye devam etmektedir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler cumartesi günleri saat 09:00’da çalışıp akşam 19:00’da çalışmayı bitirirler. Pazar günleri eczaneler hizmet vermez. Bunun yanı sıra nöbetçi eczaneler hem cumartesi hem de pazar günleri hizmet vermeye devam eder. Cumartesi günleri nöbetçi eczaneler, mesaisi biten eczanelerin yerine saat 19:00’da geçer. Bu saatten itibaren gece dahil olmak üzere sabah 09:00’a kadar hizmet verirler. Pazar günleri de hem gündüz hem de gece çalışıp pazartesi sabah saat 09:00’da mesaileri biter.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Eczanelerin görev ve sorumlulukları şu şekildedir:

  • Eczanenin bütün mali ve muhasebe işleri ile ilgilenirler.
  • Bununla birlikte eczanenin ve deponun tüm düzenini sağlarlar.
  • Doktorun yazdığı reçeteyi en ince detayına kadar kontrol edip yanlışlık olması durumunda hastaları hekimlere yönlendirirler.
  • Hastalara yazılan ilaçlar konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaparlar. İlaçların hangi yan etkiler meydana getireceği konusunda açıklamada bulunurlar.
  • Doktorlar tarafından reçeteye yazılan ilaçların kullanım talimatlarını ve muhafaza edilme şartlarını da anlatırlar.
  • Hem tıbbi malzemelerin hem ilaçların hem de tıbbi cihazların nasıl kullanılması gerektiğini hemşirelere ve hastalara anlatırlar. Bu yüzden hastanelerde danışmanlık yaparlar.
  • Reçetelerin hepsinin bilgisayara kaydını işlerler. Tüm ilaçların raporunu da düzenli bir şekilde haftalık ve aylık olarak hazırlarlar.
  • Tansiyon ölçebilmektedirler. Tansiyonu düşük ya da yüksek olan kişilere gerekli olan ilaçların nasıl kullanılması gerektiğini ve hangi ortamlarda muhafaza edeceklerini detaylı şekilde anlatırlar.
  • Reçetesiz şekilde ilaç alacakların sağlık sorunlarını dinleyip uygun ilacı satarlar.
  • İlaçların ve tıbbi ekipmanların tanıtımını doğru ve eksiksiz bir şekilde yaparlar.
  • Eczanenin raflarında eksik olan tüm ilaçları tedarik edip raflara düzenli bir şekilde yerleştirirler.
  • Baş eczacılar da eczane deposunun bütün kontrollerini yaparlar.
  • Kırmızı ve yeşil reçetede yazılan ilaçları kendi aralarında gruplara ayırarak hastalara satarlar.
  • Kemoterapi gibi zorlu tedaviler gören hastaların özel ilaçlarını ve solüsyonlarını önceden temin ederler.
  • Eczane içinde ve depoda tüm ilaçların sağlıklı ve güvenli şekilde saklanmasına yardımcı olur.
  • Stokların kontrolünü de yaparlar. Hastanelere ya da kliniklere ilaç ihtiyacı olduğu zaman hekimlerin istedikleri tüm ilaçları kısa sürede tedarik ederler ve hastaların iyileşmesine yardımcı olurlar.
  • Eczacılar her zaman hastaların kişisel bilgilerini saklamak ve korumakla yükümlüdür. Bir başkası ile hastaların bilgilerini paylaşamazlar.
  • Eczacılar ile hastalar arasında her zaman saygı olmalıdır. Eczacılar tüm hastalara eşit şekilde davranarak onlara sabırlı ve özverili bir şekilde yardım etmelidir.
  • Eczanenin içinde ve depoda tarihi geçmiş ilaçların listesini alırlar ve en kısa sürede tarihi geçmiş olan ilaçların imha işlemini gerçekleştirirler.

Eczacılık Fakültesinde 5 yıl boyunca hem teorik hem de uygulamalı eğitim görüp 6 aylık zorunlu stajını başarılı bir şekilde tamamlayan herkes eczane açabilir ya da hastanelerin eczanelerinde ve normal eczanelerde görev alabilir. Eczacılık Fakültesinden mezun olanlar kozmetik firmalarında da çalışabilme imkanına sahiptir. Bununla birlikte ilaç sanayii ve adli tıp kurumlarında da çalışabilmektedirler.

Ecza depolarında baş eczacı olarak da görev alınabilir. Baş eczacı olmak için ise UES sınavına girip 3 yıllık verilen eğitimlerden başarılı bir şekilde mezun olmak gerekir. Eczacılar hastane eczanesinde ve kliniklerinde ya da klinik araştırma laboratuvarlarında hastalara hizmet verebilmektedir. Bunun yanı sıra eczacılar hem Sosyal Güvenlik Kurumu’nda hem de endüstriyel eczacılık kurumlarında hizmet verebilme şansına sahiptir.

Akademik olarak da görev alabilmektedirler. Üniversitelerde hem teorik hem de uygulamalı dersler verip eğitmen statüsünde çalışabilir. Eczacıların devlet hastanelerinde çalışabilmeleri için öncelikle KPSS’ye girip talep edilen puanı almaları gerekir. Devlet hastanesi ile birlikte özel hastanelerde de hizmet verebilirler.

Eczane açabilme imkanları vardır. Kişisel eczane açabilmeleri için öncelikle eczane açmalarına engel olabilecek bir durumun ya da unsurun olmadığını belirten belgeyi temin etmeleri gerekir. Bununla birlikte diplomaları da olmalıdır.

Çankırı Nöbetçi Eczane Hangi İlçede Var?

Çankırı’nın hem merkezinde hem de tüm ilçelerinde yer alan Çankırı nöbetçi eczane listesi web sayfamız üzerinde yer alır. Aşağıda Çankırı ilinin tüm ilçeleri tek tek sıralanmaktadır:

  • Yapraklı
  • Kızılırmak
  • Ilgaz
  • Şabanözü
  • Orta
  • Kurşunlu
  • Çankırı merkez
  • Eldivan
  • Çerkeş
  • Bayramören
  • Korgun
  • Atkaracalar

Olmak üzere toplamda 12 tane ilçesi vardır. Oturduğunuz ilçeye en yakın olan nöbetçi eczaneyi kolaylıkla sitemizde bulabilirsiniz. Çankırı nöbetçi eczaneler hem hafta içi hem de hafta sonu faaliyet göstermektedir.