Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Bolu Nöbetçi Eczane Listesi

21 Kasım 2024 Bolu Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 8
İl Görüntülenme : 167994
Liste Güncelleme Tarihi : 21 Kasım 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Bolu İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Bolu Nöbetçi Eczane

Bolu nöbetçi eczane ilin her yerinde yer alır. İlde yaşayanların sayısı 314.802 bindir. Toplamda 9 tane ilçe yer alır.Bu ilçelerde bulunan köylerin sayısı 487 iken, mahallelerin sayısı 93’tür. Bolu ilinde 12 adet belediye bulunmaktadır. Bolu nöbetçi eczane hastaneler ile birlikte tüm vatandaşlara sağlık alanında kesintisiz hizmet verir. Bolu’da toplamda 11 tane hastane yer alır. Bununla birlikte diş alanında da hizmet eden hastaneler yer alır. Hastaneler ve eczaneler hem gece hem de gündüz hizmet verir.

Bolu Nöbetçi Eczane Nerede?

Bolu nöbetçi eczane nerede sorusunu merak edenler ilini doğru şekilde seçtikten sonra listemizden bağlı oldukları ilçeye bakabilir. Eczanelerin nöbet günleri her hafta farklılık gösterir. En güncel halini bulabileceğiniz web sitemizde sürekli olarak takipte kalabilirsiniz. Böylece semtinize en yakın bölgedeki nöbetçi eczaneye giderek ilaçlarınızı temin edebilirsiniz. Nerede olursanız olun istediğiniz yerdeki eczanenin adresini de çok kolay bir şekilde bulmanız mümkündür.

Bolu Nöbetçi Eczane Sorgulama

Bolu nöbetçi eczane nerede diye sorgulama işlemleri için güncel olan listemize bakabilirsiniz. Her eczanenin ismi ve yanlarında bulundukları bölgenin açık adresleri yer alır. Size yakın eczaneyi seçerek navigasyon yardımı ile kolayca gidebilirsiniz. Sistemlerimiz her gün uzman ekiplerimiz tarafından yenilenmektedir. Böylece ilinizde bulunan eczanelerin en güncel haline bakmış olursunuz. Bunun için “Bolu”’yu seçtikten sonra listeye bakmanız yeterlidir. Kolay anlaşılabilir ara yüzümüz sayesinde herkes kendi semtindeki nöbetçi eczaneleri çok kolay bir şekilde bulabilir.

Bolu En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Bolu en yakın nöbetçi eczane adresleri ve iletişim bilgileri liste halinde sıralanmıştır. Size en yakın bölgede bulunan eczaneden ilaçlarınızı alabilirsiniz. Bunun yanı sıra aklınıza takılan soruları eczanelere yöneltebilmeniz de mümkündür. Listede sabit hat telefon numaraları bulunur. İstediğinizi arayarak ihtiyaç duyduğunuz ilaçların var olup olmadığını da gitmeden sorgulatabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız ya da satın aldığınız ilaçlar ile ilgili de aklınıza bir şey takıldığında listemizdeki iletişim bilgileri yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Bolu Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Bolu nöbetçi eczane çalışma saatleri akşam saatlerinde başlar. Diğer eczanelerin çalışma mesaileri 18.30 ile 19.00 arasında biter. Mesai bitiminin ardından nöbetçi eczaneler çalışmaya başlar. Sabaha kadar açık olan eczaneler sabah 08.30’da mesailerini bitirir. Vatandaşlar nerede olursa olsun hem gece hem de gündüz ilaçlarını alarak sağlık sektöründen 7/24 faydalanmış olur. Nöbetçi eczaneler cumartesi günleri gündüz çalışmaz fakat pazar günleri diğer eczaneler kapalı olduğu için sabahtan ertesi günün sabahına kadar hizmet verir. Ayrıca bayramlarda ve diğer resmi tatil günlerinde de hizmeti aksatmamak adına açıktır.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Eczaneler bayramda kapalıdır. Arefe gününde ise yarım gün hizmet verirler. 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs, 1 Mayıs, vb. gibi milli bayram günlerinde de hizmet vermezler. Onların yerine nöbetçi eczaneler hizmet eder. Vatandaşlar sıkıntı yaşamamak adına bayramdan önceki gün ilaçlarını temin edebilir ya da nöbetçi eczanelerin olduğu listeden kendine en yakın eczaneyi bularak tatil günlerinde ilaçlarını alabilir.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczanelerin çalışma saatleri nöbetçi olup olmadıklarına göre değişir. Nöbetçi olmayan eczaneler sabah 08:30 ile akşam 19:00 arasında hizmet verir. Cumartesi günleri de hafta içi ile aynı mesai saatlerinde çalışan eczacılar pazar günü tatil yapar. Fakat geceleri ve tatil günlerinde hizmetin aksamaması için nöbetçi eczaneler açıktır. Mesai bitimin ardından çalışmaya başlayan nöbetçi eczacılar pazar günü 24 saat hizmet verir.

Eczacıların da özel ve kamu sektöründe olduğu gibi bayram tatilleri vardır. Hem dini hem de milli bayramlarda resmi tatil olduğu için kapalıdırlar. Onların yerine yine nöbetçi eczaneler hizmet vermeye devam eder.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler cumartesi günü açıktır. Sabah 08.30’da mesaiye başlarlar ve hafta içinde olduğu gibi akşam 19:00’da eczanelerini kapatırlar. O saatten sonra nöbetçi eczaneler mesaiyi devralır ve hizmet vermeye devam eder. Cumartesi ile birlikte eczacıların mesai günleri haftanın 6 günü olarak belirlenir. Bu süreye nöbetçi oldukları dönemler dahil değildir. İl içinde sürekli olarak değişim halinde nöbetçi olurlar ve ek olarak çalışırlar.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Eczaneler sağlık hizmet sektöründe çalışan birimlerden biridir. Doktorlar ve diğer tüm sağlık personelleri gibi onlar da hastaların tedavi olmasına yardımcı olur. Eczacılar temel olarak doktorun vermiş olduğu reçetelerde bulunan ilaçları hastalara satmak ve temin etmek ile görevlidir. Diğer görevleri ise şunlardır:

  • Her meslekte olduğu gibi eczacılık mesleğinde de sabır gerekir. Tüm hastalara aynı eşitlikte ve adil davranışta olunmalıdır. Herhangi bir olaydan dolayı ayrım yapmadan tüm hastaların tedavileri için gerekli olan ilaçlar temin edilmelidir.
  • İlaçların nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgi vermek ve hastaları yönlendirmek de sorumluluklar arasındadır. Eczacıların yanlış bilgi vermesi halinde sonunda ölüm olayının yaşanması gibi tehlikeli durumlar da ortaya çıkabilir. Bu yüzden her ilacın içinde yer alan kimyasal maddeler ve içerikleri son derece dikkatli bir şekilde öğrenilmelidir.
  • İlaçların son kullanma tarihleri takip edilmelidir. Raflarda yer alan ilaçların son kullanma tarihinin geçmesi halinde raflardan alınmalıdır. Bunların denetimleri düzenli şekilde haftalık ya da iki haftada bir yapılmalıdır.
  • Raf düzeni sallanmalıdır. Gelen hastalara görsel olarak da daha iyi hizmet vermek amacı ile raflar düzenli olmalıdır. Aynı kategoride olan ilaçların bir arada bulunması ilaç aramak konusunda da kolaylıklar sağlar. Özellikle müşterilerin incelemek isteyebileceği ilaçların erişimi kolay yerlerde bulunmalıdır.
  • Eczanenin temizliği de sorumluluklardandır. Eğer ek olarak temizlik yapan bir görevli yoksa, eczacılar dükkanlarının içinde hijyeni kendileri sağlar. Özellikle pandemi döneminde artan riskleri azaltmak için her gün steril şekilde temizlenmelidir. Hem yerler hem de raflar hijyenik yapıda olmalıdır.
  • Ölçüm için gelen müşteriler olabilir. Hastalar tansiyonlarını ölçtürmek için geldiklerinde onlara yardımcı olurlar. Bazı zamanlarda tansiyonu yükselen ya da düşen hastalara o an müdahale ederek onların kısa sürede daha iyi olmasına da yardımcı olabilirler.
  • Tıbbı ekipmanlar hakkında da bilgi sahibi olmalıdırlar. Fizik tedavi gören hastalar için gerekli olan ve eczanelerde satılan ekipmanların tanınması ve kullanım talimatları konusunda fikir sahibi olmaları hastaları doğru şekilde bilgilendirmeleri açısından önemlidir.
  • İlaçların stokları kontrol edilip eksik olan ilaçlar temin edilir. Son kullanma tarihi geçmiş ilaçların geri iadesini yaparlar. Tüm bunları yaparken gelir ve gider tablosunu tutmalıdırlar. Kayıt altına alınan ürünlerin takibini yapmak da görevleri arasında bulunur. Bununla birlikte eczane içinde yer alan malzemelerin de listelerini tutarak düzenin sağlanmasına yardımcı olurlar.

Bolu Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Bolu nöbetçi eczane listesine sayfamızdan bakarak bulunduğunuz ilçede hangi eczanenin açık olduğunu takip edebilirsiniz. Bolu’da her ilçede nöbetçi eczaneler halka hizmet eder. Bolu’da bulunan ilçeler şöyledir:

  • Yeniçağa
  • Dörtdivan
  • Seben
  • Gerede
  • Mudumu
  • Göynük
  • Merkez
  • Kıbrıscık

Merkezde ve ilçede bulunan eczanelere kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. İstediğiniz zaman doktorunuzun vermiş olduğu reçete ile ilaçlarınızı alabilir ve tedavinize başlayabilirsiniz.