Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Bitlis Nöbetçi Eczane Listesi

21 Kasım 2024 Bitlis Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 7
İl Görüntülenme : 156012
Liste Güncelleme Tarihi : 21 Kasım 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Bitlis İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Bitlis Nöbetçi Eczane

Bitlis ilinin nüfusu 388.678’dir. Bitlis’in ilçeleri Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan’dır. Bitlis nöbetçi eczane şehrin hem merkezinde hem de tüm ilçelerinde vardır. Bitlis’te toplamda 10 çeşit hem devlet hem de özel hastaneler bulunur. Bitlis nöbetçi eczane mesaisi biten eczanelerin yerine görev alır.

Bitlis Nöbetçi Eczane Nerede?

Bitlis nöbetçi eczane nerede diyenler için web sitemizde her gün güncel nöbetçi eczanelerin bilgilerine yer vermekteyiz. Her gün nöbetçi eczaneler değişiklik gösterdiği için sitemizde de güncellemeler yapmaktayız. Sitemiz üzerinden Bitlis nöbetçi eczanelerin telefon numaraları da yer alır. Direkt olarak nöbetçi eczane ile iletişime geçerek sorularınızı iletebilirsiniz.

Bitlis Nöbetçi Eczane Sorgulama

Bitlis nöbetçi eczane nerede sorusuna yanıt için güncel olarak her gün sayfamızda Bitlis ilinin hem merkezinde hem de ilçelerinin hepsinde yer alan nöbetçi eczanelerin listesine yer vermekteyiz. Nöbetçi eczanelerin hangi güzergahta yer aldığı ve bu eczanelere nasıl ulaşım sağlandığı ile ilgili de sitemizde bilgilere ulaşabilirsiniz. Oturduğunuz yere en yakın nöbetçi eczaneyi bularak reçeteli ya da reçetesiz tüm ilaçlarınızı alabilirsiniz.

Bitlis En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Bitlis en yakın nöbetçi eczane sitemizde yer alır. Sitede eczanelerin isimlerinin yanında nöbetçi eczanelerin bulunduğu ilçe, sokak, semt, mahalle, cadde gibi bilgiler de yazılmaktadır. İletişim numaraları da vardır. Bitlis’te yer alan nöbetçi eczaneler mesai saatleri biten eczanelerin yerine çalışarak hastaların zor durumda kalmasına engel olur. Bu sayede geceleri de acil durumlarda oturduğunuz yere en yakın olan nöbetçi eczaneyi bulup ilaçlarınızı alabilme imkanınız vardır.

Bitlis Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Nöbetçi eczanelerin çalışma saatleri ilden ile farklılık gösterebilmektedir. Bitlis nöbetçi eczane çalışma saatleri 19:00’da başlayıp ertesi sabah 09:00’da biter. Nöbetçi eczanelerin bitiş saatinden sonra diğer eczanelerin mesaileri başlar. Cumartesi günü de hafta içi ile aynı saatlerde nöbetçi eczaneler aktif bir şekilde görevlerinin başına geçerler. Pazar günleri Bitlis nöbetçi eczaneleri açıktır. Ertesi güne kadar geceleri hastalara hizmet vermeye devam ederler.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Eczaneler sadece Arefe gününde yarım gün olacak şekilde açık olur. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda kapalıdırlar. Bununla birlikte milli bayramlar olan 1 Mayıs, 19 Mayıs, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan, 30 Ağustos, 15 Temmuz, 1 Ocak gibi günlerde de kapalı olurlar. Nöbetçi eczaneler hem milli hem de dini bayramlarda faaliyet gösterirler.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczane çalışma saatleri pandemi döneminden sonra değişmiştir. Yeni belirlenen saate göre eczaneler sabah 09:00’da görevlerine başlayıp, akşam 19:00’da çalışmayı tamamlarlar. Mesai bitimlerinden sonra nöbetçi eczaneler devreye girer. Saat 19:00’dan sonra geceye kadar aktif bir şekilde ilaçların hastalara ulaşmasına yardımcı olur. Nöbetçi eczanelerin sabah 08:30’da çalışmayı bitirmesi durumunda diğer eczanelerin mesai saatleri başlamış olur.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler cumartesi günleri açıktır. Cumartesi günleri sabah 09:00’da çalışmaya başlarlar ve akşam 19:00’da mesaileri biter. Nöbetçi eczaneler ise mesaileri biten eczanelerin görevini devralır ve geceden başlayıp sabah 08:30’a kadar aktif bir şekilde faaliyet gösterirler. Hafta içi de eczaneler 09:00 ile 19:00 arasında çalışırken, nöbetçi eczaneler ise 19:00’dan başlayıp sabaha kadar görevlerinin başında olurlar.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin sorumlulukları tek tek verilmektedir:

  • Doktorun yazdığı tüm ilaçları ya da tıbbi ekipmanları hastanın kontrollü ve güvenli bir şekilde kullanması için talimatlar verir.
  • İlaçların kullanım şeklini, saklanma koşullarını ve ne kadar dozda alınacağını hastaya en kaliteli şekilde sunmaktadır.
  • Reçetesiz şekilde ilaç almak isteyen hastaların şikayetlerini dinleyerek onlara güvenli bir şekilde danışmanlık yapar. Hastaların rahatsızlıklarına göre en uygun olan ilaçların temin edilmesine yardımcı olur.
  • İlaçların ortaya koyduğu yan etkileri hastalara detaylı bir şekilde anlatır.
  • Eczanede ya da depoda bulunan ilaçların son kullanma tarihi geçmişse, bu ilaçların hemen imha edilmesini sağlar.
  • Hastanın özel ve kişisel bilgilerini bir başkası ile paylaşmazlar ve hasta ile eczacı arasında her zaman güven oluşur.
  • Eksik ya da bitmiş olan ilaçların depoda temin edilmesini sağlar. Eczane raflarında biten ilaçların yerlerini yenileri ile doldururlar.
  • Kırmızı ya da yeşil reçete ile yazılan ilaçların sınıflandırılmasını yapar. Bu ilaçların yan etkilerini hastalara anlatırlar.
  • Doktorların ya da hekimlerin yazdıkları reçeteyi detaylı şekilde inceleyip eksik ya da hata olması durumunda hekimler ile iletişime geçerler.
  • Reçetelerin bilgisayara kayıtlarını yapıp ilaçların raporunu haftalık ve aylık olacak şekilde hazırlarlar.
  • Baş eczacılar ecza deposunda görev alır. Burada ilaçların raporunu hazırlar. Bununla birlikte baş eczacılar yanlarında çalışan görevlilerin hangi saatlerde çalışacaklarını ve izin günlerini de belirlemekle sorumludur.
  • Eczacılar bütün eczanenin hem mali hem de muhasebe işleri ile de gerektiği zaman ilgilenmek zorundadır.
  • Doktorların yazdığı reçetelerde eksikliklerin ya da hataların olup olmadığını da kontrol eder. Bir yanlışlık olması durumunda hastanın doktor ile iletişime geçmesine yardımcı olur.
  • İlaçları detaylı bir şekilde inceleyerek analiz aşamasını tamamlar.
  • İlaçların kalitesini ve güvenirliliğinin de denetimini yapar.
  • Eczacılar her zaman hastalarına saygılı, sabırlı ve özverili davranmalıdır. Her hastası ile adaletli bir şekilde ilgilenip onlara ilaçlar hakkında bütün bilgileri vermelidir.

Eczacı olmak için 5 yıllık üniversitelerin Eczacılık Fakültesinden mezun olup diploma almak gerekir. Eczacı olmak veya eczane açmak isteyenler ilk olarak zorunlu stajlarını yapmalıdır. Stajlar hem eczanelerde hem de hastanelerde yer alan eczanelerde yapılmaktadır. Zorunlu stajın yapılmaması durumunda eczanede çalışmak mümkün değildir. Baş eczası olmak için ise UES adında bir sınava girilmesi tavsiye edilir. Bu sınavı başarılı bir şekilde geçenler 3 yıllık eczacılık eğitimini almalıdır. Eğitimin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasından sonra baş eczacı olmaya hak kazandığınıza dair belgeyi almış olacaksınız. Bu belge ile hem eczane depolarında baş eczacı olarak çalışabilirsiniz hem de istediğiniz lokasyona eczane açabilmeniz mümkündür.

Eczane açmak isteyenler ilk olarak talep edilen belge ve evrakları toplamalıdır. Bu evrak ve belgeler; T.C. kimlik numarası, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olan eczacılık diplomasının aynı zamanda il sağlık müdürlüğü tarafından onaylanmış belgesi, eczane açmak için hiçbir engelin olmadığını gösteren beyanname, daha önceden eczacılık alanında tecrübe edindiğini gösteren özgeçmiş belgesi gereklidir. Aynı zamanda eczane açmak isteyenlerin daha önceden en az 1 yıl yardımcı eczacılık yapmış olması gerekir. Yardımcı eczacılık yapanlar da Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek yaptıklarını gösteren belgeyi almalıdır.

Bitlis Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Bitlis nöbetçi eczane hem merkezde hem de ilçelerinde yer alır. Aşağıda Bitlis’in tüm ilçeleri tek tek listelenmektedir:

  • Adilcevaz
  • Ahlat
  • Güroymak
  • Hizan
  • Mutki
  • Tatvan’dır.

Merkeze ve ilçelere ulaşım kolaydır. Bitlis’te yer alan nöbetçi eczaneler pazar günleri de çalışır. Cumartesi günleri 19:00’dan başlayarak geceye kadar görevlerinin başında olurlar. Hafta içi de eczanelerin 19:00’da mesaileri bittikleri zaman nöbetçi eczaneler işlerinin başında olur. Bu sayede mesaisi biten eczanelerin yerine görev alıp hastaların mağdur olmamasına yardımcı olurlar.