Bingöl ilinin nüfusu 281,205 bindir. Bingöl’de toplamda 8 ilçe yer alır. Bingöl nöbetçi eczane bütün ilçelerinde yer alır. Bununla birlikte 11 tane Bingöl’ün belediyesi bulunur. Var olan köylerin sayısı ise 325’tir. Bingöl’de hastanelerde 100.000 kişiye toplamda 256 tane hasta yatağı verilmektedir. Bingöl’de %59,81 oranında şehirde yaşayanlar, %40,19 oranında ise kırsal bölgede yaşayanlar bulunur. Hem kırsal bölgede hem de şehir merkezinde Bingöl nöbetçi eczane vardır.
Bingöl nöbetçi eczane nerede diyenler için sayfamızda güncel bir şekilde merkezde ve ilçede yer alan bütün nöbetçi eczanelere yer verdik. Listede bütün nöbetçi eczanelerin hem telefon numaraları hem de açık adresleri de yanlarında yazmaktadır. Nöbetçi eczaneler mesai saati biten eczanelerin yerine sabaha kadar aktif bir şekilde çalışırlar.
Bingöl nöbetçi eczane nerede diye arama yapanlar bulunduğu ili muhakkak yazmalıdır. Sayfamızda ilinizi yazdıktan sonra size en yakın olan nöbetçi eczanelerin listesi otomatik olarak çıkacaktır. Her gün nöbetçi eczaneler değiştiği için sayfamızda listeler de güncellenmektedir.
Bingöl en yakın nöbetçi eczane hem merkezinde hem de bütün ilçelerinde bulunur. Sayfamız üzerinde en yakın olan nöbetçi eczanelerin hangi ilçede, sokakta, mahallede ya da caddede yer aldıkları detaylı bir şekilde verilmektedir. Bununla birlikte nöbetçi eczanelerin iletişim numaralarından da nasıl gidildiğini öğrenebilirsiniz.
Bingöl nöbetçi eczane çalışma saatleri diğer eczanelerin mesaileri bittikten sonra başlamaktadır. Eczaneler hafta içi ve cumartesi günleri 08:30 ile 19:00 arasında çalışırlar. Mesai bitiş saatinden sonra da nöbetçi eczaneler çalışmaya başlar ve geceye kadar hastalara reçeteli ya da reçetesiz ilaç satarlar. Ertesi gün sabah 08:30’a kadar çalışıp mesailerini tamamlarlar.
Milli ve dini bayramlarda eczaneler de resmi tatile girerler. Arefe günü sadece öğlene kadar çalışırlar. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda kapalı olurlar. Bununla birlikte 19 Mayıs, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 1 Mayıs, 1 Ocak, 23 Nisan, 15 Temmuz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi milli bayramlarda da çalışmazlar.
Eczaneler hafta içi 08:30 ile 19:00 saatleri arasında aktif bir şekilde faaliyet gösterirler. Cumartesi günleri ise sadece 10:00 ile 19:00 saatleri arasında çalışırlar. Nöbetçi eczaneler ise hafta içleri 19:00’dan itibaren çalışmaya başlayıp ertesi sabah 09:00’a kadar mesailerine devam ederler. Cumartesi günü de 19:00’dan sonra ve ertesi gün pazara kadar bütün gün açık olurlar. Bu sayede hastalar istedikleri ilacı alabilme imkanını elde eder.
Eczaneler sadece cumartesi günü çalışırken, nöbetçi eczaneler ise hem cumartesi hem de pazar günleri açık olurlar. Cumartesi günleri eczanelerin 19:00’da mesaileri bittikleri zaman nöbetçi eczaneler çalışmaya başlar. Pazar günleri ise nöbetçi eczaneler hem gündüz hem de gece mesailerinin başında olur. Nöbetçi eczanelerden çalışma saatleri arasında hem reçeteli hem de reçetesiz ilaçların alınması mümkündür.
Aşağıda eczanelerin görev ve sorumlulukları sırasıyla açıklanmaktadır:
Eczacılar hem adli tıp kurumlarında hem de mahkemelerde adli eczacılık statüsünde görev alabilmektedir. Ecza depolarında da baş eczacı olarak faaliyet gösterirler. Aynı zamanda sağlık tesisleri alanında formülasyon geliştirme uzmanı olarak çalışırlar.
Eczacılar güncel olarak en düşük 2500 ile 2600 TL arasında maaş almaktadır. En yüksek eczacı maaşları ise 3800 ile 4000 TL arasında olur. Baş eczacıların maaşları diğerlerine göre daha yüksektir. Baş eczacılar en yüksek 5000 TL ile 5500 TL arasında maaş alabilmektedir.
Eczacılar hem devlet hem de özel hastanelerde aktif bir şekilde faaliyet gösterir. Eczacı olmak isteyenler Eczacılık Fakültelerinin 5 yıllık eğitimlerinden başarılı bir şekilde mezun olup diploma almalıdır. Bununla birlikte yapılması gereken 6 aylık zorunlu stajın da hastanelerin eczanelerinde ya da diğer eczanelerde tamamlanması gerekir. Zorunlu stajı yapmayanların eczacı olması mümkün değildir. Aynı zamanda hastanelerde zorunlu stajını yapmayanlar eczane teknisyeni konumunda da faaliyet gösteremezler.
Uzman eczacı olmak için ilk olarak UES sınavına girilmesi gerekir. Sınavın kazanılması durumunda uzman eczacı adayları 3 yıllık eğitimlere girerler. 3 yılın sonunda başarı elde edenler uzman eczacı olarak eczanelerin depolarında çalışmaya başlarlar.
Aşağıda Bingöl ilinde yer alan tüm ilçeler verilmektedir. Bu ilçelerin hepsinde nöbetçi eczaneler yer alır:
İlçelerde ve merkezde her gün nöbetçi eczaneler değişim göstermektedir. Sitemiz üzerinde güncel nöbetçi eczanelerin takibini yaptığınız zaman o gün açık olan nöbetçi eczaneleri bulmuş olursunuz. Nöbetçi eczanelerin açık adresleri de vardır. İletişim numaralarını kullanarak tüm soru ve taleplerinizi de iletebilirsiniz. Telefon üzerinden ilaç ya da tıbbi ekipmanları satın almak için önceden sipariş vermeniz de mümkündür. Hem merkezde hem de ilçede yer alan tüm nöbetçi eczanelere özel aracınız ya da toplu taşıma araçları ile gidebilirsiniz. Hangi bölgede oturuyorsanız, size en yakın olan Bingöl nöbetçi eczane otomatik bir şekilde sitemiz üzerinden karşınıza çıkacaktır.