Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Aydın Nöbetçi Eczane Listesi

21 Kasım 2024 Aydın Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 33
İl Görüntülenme : 175257
Liste Güncelleme Tarihi : 21 Kasım 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.

Aydın Nöbetçi Eczane

Aydın nöbetçi eczane ile vatandaşlar gece vakti de ilaç alma imkanın elde eder. Aydın ili toplamda 14 tane ilçeden oluşur. Her ilçede yeterli olanaklar bulunur. Aydın nöbetçi eczane ilçelerde de halka hizmet vermek amacı ile açılmıştır. Eğitim ve sağlık sektörü açısından gelişmiş olan bir yer olduğu için birçok sayıda da göç alır. Bununla birlikte hem ekonomik olarak daha uygun bir ildir hem de daha az bütçe ile yüksek standartlarda yaşamak daha kolaydır.

İlin toplam nüfusu 1.119.084’tür. Bölgede bulunan sağlık kuruluşu sayısı 35’tir. Bölgede hem hastanelerin hem de eczanelerin sayısının fazla olması sağlık sektörünün gelişmesine yardım eder.

Aydın Nöbetçi Eczane Nerede?

Aydın nöbetçi eczane nerede diye düşünenler için eczanelerin bulundukları ve bağlı oldukları mahalle isimlerini web sitemizden kolayca bulabilirsiniz. Her bir eczanenin açık adresi yer alır. Buradan hangi mahallede ya da semtte olduğu ile ilgili bilgiye en kısa ve hızlı yoldan ulaşabilirsiniz. Düzenli ve kolay anlaşılır web sayfamız hastalandığınız anda tedavinizin yarıda kalmamasına yardım eder. Listeden en yakın eczanenin adresini öğrenip ilaçlarınızı kolayca temin edebilirsiniz.

Aydın Nöbetçi Eczane Sorgulama

Aydın nöbetçi eczane nerede diye arama yapmak isteyenler sayfamızda yer alan bilgilerden faydalanabilir. İhtiyacınız olduğu anda sitemize girin ve geniş çaplı güncel listemize ulaşın. Her gün nöbetçi eczaneler değiştikçe sayfada yer alan liste de değişir. Böylece en doğru bilgiyi öğrenerek istediğiniz ilacı temin edebilirsiniz.

Aydın En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Aydın en yakın nöbetçi eczane nerede diye düşünüp ulaşım konusunda sıkıntı yaşayanlar için ulaşım kolaylaştırılmıştır. Bölgede yer alan tüm nöbetçi eczanelere hem özel araç ile hem de toplu taşıma araçları ile erişim sağlanır. Ayrıca her ilçede nöbetçi eczane bulunması vatandaşların zor durumda kalma ihtimallerini engeller.

Nöbetçi eczanelerin bulunmuş olduğu bölgelerin tamamının ismi sayfamızda yer alır. Bulunduğunuz ilçe nerede olursa olsun, ulaşımı en kolay yerden ilaçlarınızı temin edebilirisiniz. Üstelik eczanelerin sabit telefon hatlarını aradığınızda ilaçlar konusunda daha detaylı bilgi de alma fırsatını bulursunuz. Vakit ne olursa olsun sayfamıza girerek sağlığınızın ve tedavinizin aksamamasını sağlayabilirsiniz.  

Aydın Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Aydın nöbetçi eczane çalışma saatleri eczanelerin kapanış vaktinden itibaren başlar. Nöbetçi eczaneler diğerlerinin kapalı olması halinde vatandaşların sıkıntı yaşamaması için hizmet veren yerlerdir. Bu yüzden mesai bitiminin ardından nöbetçi eczane hizmet vermeye başlar. Tüm gece boyunca açıktır. İsteyenler diledikleri vakitte ilaç almaya gidebilir.

Sabah saatinde diğer eczanelerin açılması ve mesaiye başlanması halinde nöbetçi eczanelerin mesaileri de tamamlanmış olur. Gece nöbetleşme olayında sıra ile çalışmalar gerçekleşebilir. Bu yüzden çalışanların mesai saatleri her eczanede farklılık gösterebilir. Bu tamamen o yerin kendi hazırlamış olduğu çalışma planına bağlı olarak değişim gösterir. Fakat belirtilen saatlerde açık olmaları zorunludur. Bunun yanı sıra mola saatleri de her yerde farklılık gösterir.

Eczaneler Bayramlarda Kapalı Mı?

Eczaneler milli ve dini bayramlarda kapalıdır. Sadece nöbetçi eczaneler açık olur ve onlar hizmet vermeye devam eder. Fakat vatandaşlar Arife günlerinde hizmet almaya devam eder. Arife gününde yarım gün olarak açık olan eczaneler öğlen tatilinin ardından bayram tatiline girer. Bu karar Türkiye’deki tüm eczanelerde uygulanır.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczanelerin çalışma saatlerinde büyük fark olsa da kurumdan kuruma değişebilir. Genel olarak sabah saat 8:30’da hizmet vermeye başlarlar. Mesai bitiş saati ise yaklaşık olarak 18:00 ile 19:00 arasındadır. Eczanelerde, resmi kurumlarda ya da özel şirketlerde olduğu gibi öğle arası bulunmaz. Hastalar öğle tatillerinde reçeteleri ile birlikte gidip ilaçlarını kolayca temin edebilir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler hafta sonu sadece cumartesi günü çalışır. Cumartesi günü için resmi olarak belirlenen çalışma saati hafta içi ile aynıdır. Sabah başlayan mesai akşam son bulur. Ardından nöbetçi eczanelerin çalışma mesaisi başlar. Pazar günleri sadece nöbetçi eczaneler hizmet verir. Cumartesi mesai saati bitiminin ardından nöbetçi eczaneler mesaiye başlar ve pazar gününe kadar çalışmaya devam ederler.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Eczanelerin ilaçlar ile ilgili birçok görevi olduğu gibi eczane içindeki düzeni sağlama gibi görevleri de yer alır. Eczacıların yapmaları gereken sorumluluklar şunlardır:

  • Her ilacın kendine özel saklama şekli vardır. Bazı ilaçlar oda sıcaklığında saklanırken bazıları ise daha soğuk yerlerde saklanabilir. Bu ilaçların saklanması ile ilgili doğru teknikler uygulanmalıdır.
  • Hastalara ilaçlar konusunda yanıltıcı olmayan bilgiler verilmelidir. Özellikle aldığı ilacı ilk defa kullananlar bilgi almak ister. Bu durumda özveri ile gerekli yardım gösterilmelidir.
  • Ölçüm yaptırmak isteyenler olabilir. Genellikle tansiyon ölçümü için eczaneye gidilir. Burada tansiyonun ölçülmesi hatta acil bir durum olduğunda müdahale edilmesi de sorumluluklar arasında yer alır.
  • İlaçların çoğu reçete ile satılır. Doktor tarafından yazılmayan ilaçlar istenildiği zaman verilmemelidir. Reçetesiz olarak satılmayan ilaçların satışa sunulması cezai işlemlere tabi tutulur. Bu yüzden böyle bir istekte bulunan müşterilere asla ilaç verilmemelidir. Eczacıların görevlerinden bir diğeri ise kırmızı ve yeşil reçete ile satılan ilaçların da kontrolü olmadan satışını gerçekleştirmemektir. Yasal olmayan şekilde ilaç yazılması hem hastanın sağlığını tehlikeye atar hem de çalışanların ceza almasına yol açar.
  • Eczacılarda ek olarak muhasebeden sorumlu bir personel yoksa dosya ve para takip işlemleri de görevleri arasına girer. Özellikle gelen ve faturası kesilen ilaçların listesi tutulmalıdır. Bununla birlikte çeşitli sebeplerden dolayı iade edilen ürünlerin de takibi oldukça önemlidir.  Eczanelerde birden fazla çalışan olması halinde çalışanların sigorta ve maaş işlemlerinin kontrol edilmesi de sorumluluklardandır. Maaşlarının düzenli olarak yatırılması ve her ay sigorta primlerinin eksik ödenmemesi ve bunun takip edilmesi eczacıların yapmaları gereken görevlerdendir.
  • Eczacılar ilaç içindeki kimyasal maddelere ve oluşabilecek yan etkilere karşı da bilgi sahibi olmalıdır. Hastalar soru sordukları zaman onlara destek olabilecek bilgi birikimi olmalıdır. Aksi takdirde hastaların yanlış yönlendirilmesine sebep olunur.
  • İlaçların yetersiz olması halinde depodan temin edilmesini sağlarlar. Depoda olmaması halinde ise tedarik etme yollarını bularak çözüm üretirler.
  • Eczacılar eczane içinde hijyeni de sağlamalıdır. Özellikle salgın döneminde artan hastalıklara karşı gerekli önlemler alınmalıdır ve düzenli olarak dezenfekte işlemi yapılmalıdır.
  • Hizmet sektörü saygı ve sabır gerektiren bir sektördür. Eczacılar da müşterilerin tamamına nazik ve kibar davranmakla görevlidir. Her yaştan gelen müşterilere karşı sabırlı olup, onların sorularını tepki göstermeden dinlemek görevleri arasında yer alır.

Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Nöbetçi eczaneler Aydın’ın tüm ilçelerinde yer alır. Sağlık konusunda yapılan iyileştirme çalışmaları ile ilçelerdeki eczane sayısı da artmıştır. Artan eczane sayısı ile vatandaşlar sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden ilaçlarını alabilmektedir. Aydın nöbetçi eczane bulunan ilçeler aşağıda yer alır:

  • Didim
  • İncirliova
  • Söke
  • Acarlar
  • Kuşadası
  • Bozdoğan
  • Atça
  • Davutlar
  • Köşk
  • Karasu
  • Yenipazar
  • Sultanhisar
  • Altınkum
  • Akbük

İlçelerde olduğu gibi merkezde de çeşitli nöbetçi eczaneler bulunur ve tüm eczaneler halka kaliteli hizmet vermeyi amaçlar.