Adıyaman ilinde toplamda 9 ilçe yer alır ve Adıyaman nöbetçi eczane bütün ilçelerinde bulunur. Bununla birlikte 406 tane köyü de vardır. Adıyaman nöbetçi eczane konusunda da oldukça avantajlı illerden birisidir. İlin nüfusu 632.459’dur. Veriler İstatistik Kurumu’nun verileridir. Bölgede toplamda 4 tane devlet tarafından yapılan ve ücretsiz hizmet veren hastaneler bulunur. Buna ek olarak vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için 11 tane daha sağlık merkezi vardır. Bu sağlık merkezleri ve devlet hastaneleri hastalara 7 gün 24 saat hizmet verir. Bölgede kesintisiz sağlık hizmeti olması adına her gün nöbetçi eczaneler de açık kalır. Böylece hastalar tedavilerinde aksaklık yaşamaz.
Adıyaman nöbetçi eczane nerede diyenler için mahalle ve sokak isimleri listemizde güncel olarak yer almaktadır. Günlük olarak değişen listemizi takip ederek size en yakın nöbetçi eczaneyi kolay bir şekilde bulabilir ve istediğiniz ilacı temin edebilirsiniz. Listede yer alan adresler tam adreslerdir. Nöbetçi eczanelerin bulunduğu sokak ve mahalle isimlerinin yanında bina isimleri ve numaraları da açık adres olarak yazılmıştır. Bu şekilde adres bulma işleminiz daha da kolaylaşacaktır.
Adıyaman nöbetçi eczane nerede sorgulama işlemi için yapılması gerekenler tek tek listelenmektedir:
Adıyaman en yakın nöbetçi eczane bulunan caddeler ve sokaklar detaylı bir şekilde listede yer alır. Güncel olan listemizde eczaneler ile ilgili şu bilgiler bulunur:
Verilen bilgilerden gideceğiniz eczane hakkında daha detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. Haftanın her günü kesintisiz hizmet almak için listedeki nöbetçi eczaneleri kontrol etmelisiniz.
Korona virüsten dolayı eczanelerin saatlerinde değişimler meydana gelmektedir. Adıyaman nöbetçi eczane çalışma saatleri her saat diliminde gerçekleşmektedir. Üstelik hafta sonu cumartesi ve pazar günleri de tüm hastalar istedikleri ilaçları 7 gün 24 saat boyunca nöbetçi eczaneler üzerinden alabilme hakkına sahiptir. Normal eczaneler ise pazar günleri faaliyet göstermez. Hafta içleri sabah saat 09:00 ile göreve başlayıp, akşam 19:00’dan sonra hizmet vermeyi bitirmektedir.
Normal eczaneler resmi ve dini bayramlarda faaliyet göstermez. Sadece Arefe gününde öğlene kadar hizmet vermekle yükümlüdürler. Aynı zamanda normal eczaneler pazar günleri de çalışmaz. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramlarında kapalıdırlar. 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz gibi resmi bayramlarda da açık değildirler.
Eczanelerin açılış ve kapanış saatleri pandemiden dolayı değişmiştir. Güncel olarak eczanelerin açılış saati 09:00 olurken, kapanış saati ise 19:00 olarak belirlenmiştir. Nöbetçi eczaneler ise her saat diliminde aktif bir şekilde faaliyet gösterir. Üstelik nöbetçi eczanede çalışan eczacılar öğle aralarını bile kullanmaz. Sürekli olarak hastaları için hizmet vermeye devam ederler.
Normal eczaneler sadece cumartesi günü açıktır. Cumartesi günü de eczanelerin çalışma saati sabah 09:00’da başlamaktadır. Mesailerinin bitiş saati ise 19:00 olarak belirlenmiştir. Nöbetçi eczaneler hem cumartesi hem de pazar günleri aktif bir şekilde çalışmaya devam eder. Üstelik 7 gün 24 saat boyunca aralıksız şekilde sabaha kadar görevlerini eczacılar yerine getirir. Her saatte nöbetçi eczanelere giderek ilaçlarınızı hafta sonları da alabilme hakkınız vardır.
Aşağıda eczacıların yaptıkları görevler ile ilgili bilgiler detaylı bir şekilde açıklanmaktadır:
Baş eczacıların görevleri diğerlerine göre farklıdır. Aşağıda baş eczacı olanların yapmakla yükümlü oldukları sorumluluklar yer alır:
Eczacıların çalışma alanları da oldukça geniştir. Özellikle adli tıp kurumlarında ve mahkeme salonlarında adli eczacılık şekilde görev alabilme şansına sahiptirler. Sağlık tesisleri alanında formülasyon geliştirme uzmanı olacak şekilde göreve başlamaktadırlar. Aynı zamanda ecza depoları departmanında baş eczacı olarak görev alabilme hakkına sahiptirler.
Eczacılar en düşük olarak 2500 TL ile 2600 TL arasında maaş alır. Baş eczacıların maaşı ise yaklaşık olarak 5000 TL ile 5500 TL arasında değişim göstermektedir. En yüksek eczacı maaşı 3800 TL ile 4000 TL arasında olmaktadır.
Eczası olmak için öncelikle üniversitelerin eczacılık bölümünden 5 yıl boyunca başarılı olup mezun olmak gerekir. Bununla birlikte eczacı adayları 6 aylık zorunlu stajlarını yapmakla sorumludur. UES sınavına girmek isteyenler sınava girip 3 yıl boyunca eğitim aldıkları zaman uzman eczacı olarak göreve başlayabilmektedir.
Eczacılık fakültesinden mezun olanlar ve zorunlu stajını yapanlar kendilerine ait eczane açabilme hakkında sahiptir. Eczanenin açılması için öncelikle istenilen belgelerin ve evrakların temin edilmesi gerekir. Daha sonra İl ya da İlçe Sağlık Müdürlüklerine gidilerek başvuru işlemlerinin yapılması talep edilir.
Adıyaman ilinin hangi ilçelerinde Adıyaman nöbetçi eczane yer aldığı ile ilgili bilgileri en doğru ve güncel hali ile sitemizden inceleyebilirsiniz. Listede yer alan adreslerden sizin bulunduğunuz ilçede olanları seçiniz ve en yakın olanın adresini kolayca öğrenin. Aşağıda Adıyaman ilinin hangi ilçelerinde nöbetçi eczane yer aldığı ile ilgili detaylar verilmektedir:
Olmak üzere toplamda 5 tane Adıyaman’da nöbetçi eczane yer alır. Bu nöbetçi eczaneler her saat diliminde açıktır. Aynı zamanda cumartesi ve pazar günleri de aktif bir şekilde faaliyet gösterirler. Resmi ve dini bayramlarda da verilen nöbetçi eczaneler açıktır.